Staffan Asker har gått bort

2021/03/30

Den 28/3 nåddes vi av den tråkiga nyheten att krögaren och saxofonisten Staffan Asker lämnat det jordiska.
För bara ett par veckor sedan fick jag en kortroman av honom, en härlig berättelse om pandemiåret 2020 (ja härlig, trots pandemin) och om hur Staffan och hans hustru Christel tillbringat det i Glimminge med små utflykter till Malmö. Skrivet med Staffans fyndiga penna och speciella sätt att vända och vrida på ord så att de blev som små smycken. Nu har han skrivit och spelat färdigt, men boken om honom och hans verk finns kvar. Ni ser kanske att det sitter en gul lapp instucken mellan två sidor. Den satte jag dit häromdagen när jag förberedde nästa veckas poddinspelning, då helt ovetande om vad som hänt. Nu skickar jag varma tankar till Staffans familj och skriver så som Staffan avslutade sitt sista mail till mig: ”Förr eller senare ses vi!” /Jeanette